Snittblommor i Gävle och Älvkarleby

I vår trädgårdsbutik kan vi skapa din egen bukett med snittblommor för alla tillfällen. Gröna Källan erbjuder ett stort utbud av egenbundna buketter och arrangemang i olika prisklasser. Snittblommorna går att beställas styckvis eller som buketter och passar att både ge bort eller skapa vardagslyx för dig själv.

Snittblommor av hög kvalitet

Våra snittblommor är av hög kvalitet och håller sig fina länge. Vi utgår från de vackraste blommorna varje årstid har att erbjuda. Rådfråga oss gärna kring hur du tar hand dina snittblommor så förlänger du bukettens livslängd.

Snittblommor i Gävle och Älvkarleby för olika tillfällen

Brudbukett och bröllop – vilka snittblommor passar bäst?

Blommor spelar en viktig roll i en bröllopsceremoni, särskilt i brudbuketten. De är ett symboliskt uttryck av kärlek och tillgivenhet mellan brudparet. Det finns en mängd olika sorter av blommor att välja från, var och en med sin egen unika betydelse och skönhet.

Ett vanligt val för brudbuketter är rosor, som symboliserar kärlek och passion. Peonier representerar rikedom och god lycka, medan nejlikor står för renhet och oskuld. Liljor är också populära och symboliserar renhet och oförstörbarhet.

Vid sidan av de traditionella valen finns det också många mer ovanliga blommor att välja från. T.ex. kan orkidéer symbolisera skönhet och kärlek, medan dahlior står för beslutsamhet och stabilitet.

Det är viktigt att tänka på brudens personliga stil och smak när det gäller att välja snittblommor för hennes bukett. En bukett med en enkel samling av samma typ av blommor kan vara vackert, medan en mer sammansatt bukett med en mängd olika sorter och färger kan skapa en mer dramatisk effekt.

Oavsett vilka blommor du väljer, är brudbuketten en viktig detalj i en bröllopsceremoni som hjälper till att förstärka brudparets kärlek och band till varandra. Så ta din tid att välja rätt snittblommor hos oss på Gröna Källan i Älvkarleby för din brudbukett och njut av en vacker och minnesvärd bröllopsceremoni.


Påsk

Snittblommor är en viktig del av påsken. De symboliserar hoppet och nytt liv som kommer med våren. Traditionellt sätt är det vitt och gult som är de färger som används för påskblommor. Liljor är den mest kända påskblomman och representerar renhet och opåkallelighet. Tulpaner är också vanliga och symboliserar glädje och friskhet.

Snittblommor kan användas för att dekorera hem, kyrkor och affärer under påsken. De kan också ge som en gåva till vänner och släktingar för att önska dem en fröjdefull påsk.

Jul

Snittblommor är en viktig del av julfirandet. De tillför färg och liv till våra hem och skapar en mysig och festlig stämning. Traditionellt är det rött och grönt som är de färger som används för julblommor, symboliserande julträdets nålar och bär.

Det finns många sätt att arrangera snittblommor under julen. En enkel bukett med poinsettior och amaryllis kan vara tillräckligt, eller man kan välja en mer kreativ och unik arrangement, som t.ex. en blomsterkrans att hänga på dörren. Möjligheterna är oändliga, så var inte rädd att experimentera med olika färger, storlekar och texturer för att skapa en personlig touch.


Midsommar

På midsommar är blommor en viktig del av festen och bidrar till att skapa en fröjdefull och färgglad atmosfär.

Traditionellt används en mängd olika sommarblommor i Midsommararrangemang. T.ex. är en vanlig blomma att använda St. John’s wort, som symboliserar glädje och hopp. Flox är också en populär blomma under midsommar, med sin friska, sommargula färg.

Förutom att använda snittblommor i borddekorationer, så väljer många att binda egna blomsterkransar.

När du arrangerar dina midsommarblommor, är det viktigt att tänka på kombinationen av färger och texturer. En bukett med en enfärgad samling av samma typ av blommor kan vara vacker, medan en mer sammansatt bukett med en mängd olika sorter och färger kan skapa en mer dramatisk effekt.

Så, om du vill fira midsommar med lite extra liv och färg, skaffa några snittblommor och börja arrangera. Du kommer att njuta av en färgglad och fröjdefull fest tillsammans med vänner och familj.

Var kan du köpa snittblommor i Gävle och Älvkarleby?

Vi finns på Nybogatan 2 i Älvkarleby, 1,5 mil från Gävle

Öppettider

Mån-Tis: 10-16
Ons-Fre: 10-18
Lör-Sön: 10-16


Hitta hit

Nybogatan 2
814 70 Älvkarleby


Kontakta oss

Telefon: 026-61 38 88
Epost: info@gronakallan.com